16 Ekim 2010 Cumartesi

Kış için oryantal bir koku: Belle D'Opium by YSL


Parfüm konusunda hayli muhafazakarımdır, kolay kolay değiştiremem. Geçenlerde güzellik ürünleri satan bir zincir mağazada alışveriş yapmış çıkıyordum ki, satış görevlisi -belli ki yeni bir ürün tanıtma amacı ile- hangi parfümü kullandığımı sordu. Armani Code kullanıyorum deyince, aralarında nasıl bir benzerlik varsa, "Aaa Code kullanıyorsanız, bunu mutlaka denemeniz lazım" diyerek Yves Saint Laurent'in "Belle D'Opium" adlı yeni bayan parfümünü uzattı. Belki de artık kemikleşmeye başlayan Code hayran kitlesini hedef alan bir ürün olarak geliştirilmiştir, kim bilir!

Parfümü denememde en önemli etken içinde "nargile" kokusu olduğunu söylemeleriydi. İçerik olarak pek duymaya alışık olmadığımız enteresan bir koku olunca merak ettim, sonuçtan memnun kaldığımı söylemeliyim. Zambak, sandal ağacı, gardenya, beyaz biber, jasmine ve nargile kokularından oluşan Belle D'Opium pudramsı, şekerli ve yumuşak kokusuyla iyi bir kış parfümü olmuş bence.

Parfümün kokusu kadar şişesi de ilgi çekici... Tam ortasından kırmızı bir fitil sallanan, elektrik mavisi cam şişe, adeta içinde barındırdığı gizemin ve manyetizmanın ipucunu veriyor.

Her parfüm reklamında olduğu gibi Belle D'Opium reklamında da seksapel ön planda. Kokunun notaları ile ahenk içinde filmin de oryantal bir havası var. Bir sarayın hamamında çekilmiş hissiyatı var. Fransız film ve tiyatro oyuncusu Mélanie Thierry'nin beyaz bir elbise içinde, çıplak ayak dans ettiğini görüyoruz; akıl alıcı, nefes kesici, şehvetli bir dans. İzlememiş olanlar için işte burada.


Belle d'Opium by Yves Saint Laurent from Transparence Consulting on Vimeo.

Hiç yorum yok: